SISUTURUNDUS: Miks valida oma kööki südamerahus poole odavam Tefali pann?

SISUTURUNDUS: Miks valida oma kööki südamerahus poole odavam Tefali pann? by Toidujutud

Kuula:

Kirjeldus:
Inimesed, kes end köögis vähegi koduselt tunnevad ja on toidu valmistamisega igapäevaselt sina peal, nõustuvad, et hea pann kuulub koos peakokanoa ja maitselusikaga nende kolme köögiriista hulka, millega saab valmistada 90% kõikidest toitudest. Tefal on tulnud oma Unlimited-sarjas turule aga uue titaankattega panniga, mis peaks koduses tingimuses parandama iga koka tulemust.

„Mina hindan Tefali uut panni peamiselt kahel lihtsal põhjusel – kõrge äär ja ühtlane kuumusjaotus. Kõrged ääred lubavad pannil valmistada toitu korraga kogu perele. Ühtlane kuumusjaotus tähendab seda, et iga pannil olev toiduaine valmib ühtlaselt ja samaaegselt. Eriti oluline on see siis, kui pannile panna köögivilju, mida vaja vaid kergelt kuumutada. Loomulikult on oluline ka see, et toit ei jää ka ilma õlita praadides pannile kinni. Kuigi ma soovitan ise alati pisut õli igal praadimisel kasutada,” selgitab Tefali panni mõned kuud kasutanud toiduajakirjanik Tuuli Mathisen.

Paksu põhjaga Tefali Unlimited pann on kirjade järgi kuus korda vastupidavam kui teised sama tootja pannid, samuti lubab titaankate pannil toitu valmistades kasutada metallist labidaid ja tange. Loomulikult ei tähenda see seda, et pannil võiks noaga lõigata või meelega panni kahjustada. Tootja lisab, et panni saab enne vigastuste ilmnemist ka pesta kuni 100 000 korda. Tuuli soovitab aga Tefali panne mitte kunagi pesta pesumasinas.

„Selleks ei ole tegelikult mitte mingit vajadust, sest non-stick katte puhastamiseks piisab vaid kuumast veest ja puhtast lapist. Nii säilib ka pann pikemalt tervena. Üldiselt võiks iga kahe-kolme aasta tagant oma kodused pannid üle vaadata, nende korrasolekut kontrollida. Eks kõik, mida kasutatakse, ka kulub. Tefali panni puhul on ka see oluline, et titaankate ei kooru ja valmistatud on kogu pann materjalidest, mis ei ole otseselt inimesele kahjulikud, toiduga ei sööda sisse ka osa pannist,” selgitab Mathisen.

Tuuli lükkab ümber ka selle arusaama, et praetud toit on kurjast või ebatervislik – küsimus on alati, mida, kuidas, mis temperatuuril ja millise õliga praetakse. Toiduajakirjanik soovitab Tefali panni ostmise järel katsetada kohe ühte tema lemmikretsepti.

„Ülilihtne, kuid uskumatult maitsev: ostke poest värske, selleaastane kapsapea, selline keskmise suurusega. Lõigake sektoriteks nii, et kapsavars hoiab sektorit koos. Nüüd praadige need sektorid võis kergelt kuldseks. Maitsestage soolahelveste ja pipraga ning serveerige koos grill-lihaga, hommikuse muna juurde või sööge ilma lisandita. Uskumatult kerge ja mõnus,” selgitab Mathisen.

Tippkokk Allar Oeselja nipid, kuidas igaüks saab oma grillimisoskuse uuele tasemele viia

Tippkokk Allar Oeselja nipid, kuidas igaüks saab oma grillimisoskuse uuele tasemele viia

Kuula:

Kirjeldus:
Kõikide eestlaste lemmikhobi- grillimise kõrghooaeg on kohe käes. Uues episoodis on külas süvagrillija ja restoran Dominici peakokk Allar Oeselg, kes toob kuulajani grillimaailma suuremad trendid ning avalikustab enda parimad grillimise nipid.

Liina Karron õpetab: toidu peale on võimalik oluliselt vähem raha kulutada kui siiani arvanud oleme

Liina Karron õpetab: toidu peale on võimalik oluliselt vähem raha kulutada kui siiani arvanud oleme

Kuula:

Kirjeldus:
Liina Karron õpetab: toidu peale on võimalik oluliselt vähem raha kulutada kui siiani arvanud oleme.

Ema – kust tulevad sõnad?

Ema – kust tulevad sõnad? by Eesti Naine: Kristiina Heinmets podcast

Kuula:

Kirjeldus:
Eesti Naise emadepäeva erisaates arutavad naistele suunatud ajakirjade peatoimetajad Heidit Kaio Eesti Naine, Mari-Liis Helvik Anne&Stiil, Siiri Kirikal Oma maitse ja Kerttu Jänese Pere ja Kodu, selle tähtpäeva olulisuse üle. “Kui naistena oleme ühiskonnas aktsepteeritud kõikides erinevates rollides, siis emaks saadeks peame justkui ühe retsepti järgi toimima. Emadena saame toetada üksteist aktsepteerides teistmoodi tõekspidamisi, ei ole olemas ühte valikut kuidas PEAB” sõnab Kerttu. “Kõige olulisem on panna tähele, jagades oma aega lähedastele, koroona periood on pannud mõistma, et pidulikkus või tähistamine on teisejärguline” kinnitab Mari-Liis. “Me tuleme kuskilt ja läheme kuskile, me ei saa emadeks tühja koha pealt. Me kanname endas märkamatult midagi oma vanaemadest ning emadest, jagades neid kogemusi iseendale teadvustamata edasi. Võiks mõtestada, mida me tahame jagada, mis on oluline meile” mõtliskeb Siiri. Kerttu lisab, et emadepäeva emotsiooni ning rõõmu võiksime kanda endas kogu aasta. Heidit tunnistab, et emadena oleme me tihti suured unustajad, sest stressirohketel hetkedel hakkab aju lahtu laskma nendest asjadest, mis ei ole nii vajalikud “no need lasteaia peod, kui minu lapsel ei ole pidulikku vormi, ma ei tea kuidas teised emad seda kõike suudavad”. Kuula podcastist, millise saatekülalise jaoks on ema parim sõbranna, kelle jaoks on oluline usaldus ja kes on pärinud emalt logistikaüksuse juhtimise oskonnajuhataja tipposkused. Kelle jaoks on ema see pehme kaitsetekk kuhu maanduda tornmaja katuselt või kelle jaoks on oluline oskus andestada kui emana on raske laste vastupidiseid valikuid aktsepteerida.

Teaduse viimase viie aasta avastus: uutmoodi ravi migreeni vastu

Teaduse viimase viie aasta avastus: uutmoodi ravi migreeni vastu

Kuula:

Kirjeldus:
Kas naistel on rohkem peavalusid kui meestel? Milliste toitude tarbimine võib põhjustada migreene? Kas kofeiinijoogid sobivad migreenitajale hästi või tuleks nendest laia kaarega mööda käia? Nendele ja veel väga paljudele teistele peavalusid ja migreene puudutavatele küsimustele saad sellest episoodist vastuse, sest külla on kutsutud vastilmunud raamatu „Migreenist vabaks õige toiduga“ üks autorid, neuroloog dr Toomas Toomsoo

Uus trendikas tegevus, millega kodus olles tegeleda

Uus trendikas tegevus, millega kodus olles tegeleda

Kuula:

Kirjeldus:
Käesolev aasta ei pea sugugi olema üks järjekordne koroona-aasta, vaid see võib ka olla „näpud mulda“ taasavastamise aasta. Nii arvab ka ÜRO Peaassamblee, kes on 2021. aasta kuulutanud rahvusvaheliseks puu- ja köögivilja kasvatamise aastaks. Istutamisest on Toidujuttude uude episoodi kutsutud rääkima Maaeluministeeriumi kaks suurt rohenäppu – Eike Lepmets ja Iiris Saluri.

Uus eestlaste ettevõte, mis on kasulik nii sulle, toitlustusettevõttele kui ka planeedile!

Uus eestlaste ettevõte, mis on kasulik nii sulle, toitlustusettevõttele kui ka planeedile!

Kuula:

Kirjeldus:
Uues episoodis räägitakse andekatest eestlastest, kes on loonud värske ettevõtmise, mis on samaaegselt kasulik nii üksikisikule, toitlustusettevõtetele kui ka planeedile. Stuudiosse on kutsutud Fudleri asutajad Rudolf Saluoks, Kerttu Jaansalu ja Mirko Nõmmsalu.

Üks oluline asi, mida on lihasööjatel veganitelt õppida

Üks oluline asi, mida on lihasööjatel veganitelt õppida

Kuula:

Kirjeldus:
Oksana Heimonen Sääsk püüab teha kõiki tavalisi toite, mida kõigesööjad söövad, aga üksnes taimselt. Ta on tohutult loov ja uudishimulik maitsetes ringi rändaja, mis ilmnes siis, kui ta lihatooted ühel päeval külmikust kõik välja tõstis. „Ehmatus oli suur! Sinna ei olnud praktiliselt midagi järele jäänud! Sel hetkel jõudis mulle väga selgelt kohale, kui vähe köögivilju me tegelikult sööme.“

Vürtsikaupmees Juta Raudnask: muu maailmaga võrreldes oleme vägagi vürtsiteadlikud

Vürtsikaupmees Juta Raudnask: muu maailmaga võrreldes oleme vägagi vürtsiteadlikud

Kuula:

Kirjeldus:
Millised vürtsid vajavad maitsete tugevdamiseks kuumutamist ning millised mitte, mis on viis kõige tervislikumat vürtsi ning millist kaneeli tasub osta? Toidujuttude uuest osast saad teada, sest külas on Umami perenaine Juta Raudnask.

Jumalate jook, mis muudab kivinäoga tüüpide tundemaailma

Jumalate jook, mis muudab kivinäoga tüüpide tundemaailma

Kuula:

Kirjeldus:
Tom Valsberg korraldab juba aastaid kakaotseremooniaid. See on pidu, kus tantsitakse end rõõmsaks, juuakse kergelt vürtsitatud kakaod ning kus kontserdi kuulamise asemel laulab publik ise kaasa. Tomi sõnul suudab see salapärane jook panna kaasa tantsima ja laulma ka kõige suurema kalanäoga Eesti mehe, kelle suurim hirm on jääda piinlikkusse olukorda. Proovime selle salapärase joogi ära!