Sünaps #12 – Teekond puhtusesse. Toiduhügieenist ja lauakommetest

Sünaps #12 – Teekond puhtusesse. Toiduhügieenist ja lauakommetest

Kuula:
https://cdn.simplecast.com/audio/adba2d2b-bfcf-473e-ac35-27a7fa99dcf5/episodes/4ce0a245-78ab-4ee7-ac68-1c8d72435f76/audio/8dcb44fb-af5e-4790-92eb-e5baef927a9d/default_tc.mp3?aid=rss_feed&feed=IoNlTJTo

Kirjeldus:
Alustame keskaegse toidulaua ja söömiskommetega ning lõpetame etiketisoovitustega õhtusöögiks aastast 1932. Kas keskajal joodi vett?  Mida tähendab pudru “silumine”? Tsiteerime “Moodsa elu leksikoni” –  kuidas hästiorganiseeritud majapidamises valmistuti söögiajaks ja mil viisil töörib tark ema lauas koosolijate keskustelu?

Uuri juurde:raamat “Moodsa elu leksikon” (1932) artikkel “Argielu ideaalmaastik”  köögi moderniseerumisest 20. sajandil Inna Põltsam-Jürjo “Pidusöögist näljahädani. Söömine-joomine keskaegses Tallinnas” (2013) Inna Põltsam-Jürjo “Viin, vein ja vesi. Joogikultuur Eestis kesk- ja varauusajal” (2020)Heiki Pärdi raamat “Eesti argielu” (2017)Sünapsile tasub kõrv peale panna, sest on plaanis kuulajaid analoogsete lugudega kostitada edaspidigi. Seni olge terved ja kohtumiseni Eesti Tervisemuuseumis!www.tervisemuuseum.ee | Facebook | Instagram | YouTube