Sünaps #12 – Teekond puhtusesse. Toiduhügieenist ja lauakommetest

Sünaps #12 – Teekond puhtusesse. Toiduhügieenist ja lauakommetest

Kuula:

Kirjeldus:
Alustame keskaegse toidulaua ja söömiskommetega ning lõpetame etiketisoovitustega õhtusöögiks aastast 1932. Kas keskajal joodi vett?  Mida tähendab pudru “silumine”? Tsiteerime “Moodsa elu leksikoni” –  kuidas hästiorganiseeritud majapidamises valmistuti söögiajaks ja mil viisil töörib tark ema lauas koosolijate keskustelu?

Uuri juurde:raamat “Moodsa elu leksikon” (1932) artikkel “Argielu ideaalmaastik”  köögi moderniseerumisest 20. sajandil Inna Põltsam-Jürjo “Pidusöögist näljahädani. Söömine-joomine keskaegses Tallinnas” (2013) Inna Põltsam-Jürjo “Viin, vein ja vesi. Joogikultuur Eestis kesk- ja varauusajal” (2020)Heiki Pärdi raamat “Eesti argielu” (2017)Sünapsile tasub kõrv peale panna, sest on plaanis kuulajaid analoogsete lugudega kostitada edaspidigi. Seni olge terved ja kohtumiseni Eesti Tervisemuuseumis!www.tervisemuuseum.ee | Facebook | Instagram | YouTube